Kappersscharen slijpen

Schaarscherp slijpservice

Het slijpen van kappersscharen is voor sommigen nog niet vanzelfsprekend. Dit vinden we bij Schaarscherp jammer, want knippen met geslepen scharen heeft een aantal grote voordelen. 

 

Ruim 30 jaar ervaring

Schaarscherp is al ruim 30 jaar een begrip in de kapperswereld. Mede door onze razendsnelle en persoonlijke service voorzien we dagelijks kappers van geslepen scharen. Doordat ons vak een specialisme is wat erg nauwkeurig komt en waar een hoop kennis bij komt kijken kun je deze klus altijd beter aan de vakman overlaten. Daar helpen wij van Schaarscherp jou natuurlijk graag bij.

Schaarscherp Mobiele Slijpservice
Hairstylist making men's haircut to an attractive man.

Wat zijn de voordelen?

Een botte schaar brengt een aantal nadelen met zich mee. Wij adviseren dan ook je scharen op tijd en meerdere malen te laten bijschaven. Hieronder lees je meer over de verschillende voordelen van een goed geslepen kappersschaar.

 

Langere levensduur

Je kappersschaar is een kostbaar bezit waar je het liefst zo lang mogelijk plezier van beleeft. Door deze af en toe te laten slijpen verleng je de levensduur. Sommigen kunnen zelfs wel tot 10 keer geslepen worden tot ze aan vernieuwing toe zijn. Gemiddeld dient een kappersschaar, afhankelijk van het aantal knipuren en het type/merk, één tot twee keer per jaar geslepen te worden en te worden gecontroleerd.

 

Beter voor polsen en gewrichten

Wanneer een schaar aan een slijpbeurt toe is merk je dat het steeds moeilijker wordt om te knippen. Je zult meer kracht moeten zetten en voelt weerstand. Ook kan het zijn dat je zichtbare beschadigingen ziet. Door ze regelmatig scherper te maken voorkom je klachten aan polsen en gewrichten, zodat je weer moeiteloos kunt knippen.

 

Voordelig

Door gebruik te maken van de slijpservice van Schaarscherp bespaar je op de lange termijn een flink bedrag. Wanneer je jouw tools regelmatig laat slijpen verleng je op deze manier de levensduur en hoef je minder vaak nieuwe exemplaren aan te schaffen. Hierdoor ben je uiteindelijk altijd goedkoper uit.

Welke merken en types slijpen we?

Onze specialisten hebben kennis van de verschillende types kappersscharen. Zo behandelen we namelijk alle verschillende types, zoals de bekende merken Jaguar, Vern, Feather, Tondeo en Kyone, Ultron, Tondeo, Joewell en Sibel. Als kapper ben je, naast de verschillende merken, in de weer met verschillende type scharen zoals een coupeschaar, een effileer- en trimschaar. We beheersen de juiste kennis en technieken om deze op professionele wijze te scherpen.

Collection of scissors isolated on white background

Hoe werkt de slijpservice?

Je kunt jouw scharen op twee verschillende manieren door ons laten slijpen. Allereerst is het mogelijk om ze per post naar ons op te sturen. De enveloppen hiervoor kun je gratis aanvragen via onze website. Na ontvangst gaan we voor je aan de slag en zorgen we er voor dat ze binnen 2 á 3 werkdagen weer bij je terug zijn.

 

Hoe werkt de mobiele slijpservice?

Wil je niet wachten? Dan kun je gebruik maken van onze mobiele slijpservice. Wanneer je je aanmeldt voor de mobiele slijpservice komen we met onze bus naar jou of jouw salon toe om je op locatie te voorzien van geslepen kappersscharen. We nemen altijd een vervangende set mee zodat je geen moment zonder komt te zitten. Klik op de onderstaande knop om je aan te melden voor de mobiele slijpservice.

Meld je aan !

Meld je aan voor de mobiele slijpservice en profiteer van onze vlijmscherpe korting!
Maak vandaag nog een afspraak!